Har knapptelefonen en plass i dagens samfunn?

Er det mulig å navigere i dagens digitale univers med en simpel knapptelefon eller har vi blitt så avhengige av smartmobilen at alt annet er bakstreversk? Jeg har byttet ut min iPhone XR med en Punkt. MP2 for så se om det i det hele tatt er mulig å overleve i hverdagen.

I stedet for å glane på smartmobilen ønsker jeg å bruke tiden på noe nyttig. Som for eksempel datteren min. Derfor vil jeg forsøke å redusere skjermtiden, men hvordan?

I Norge bruker voksne i snitt 4 timer og 5 minutter på internett hver eneste dag. (Statistisk sentralbyrå)

Forrige uke brukte jeg 17 timer og 18 minutter på telefonen. Det vil si omtrent 1 time og 38 minutter om dagen. Nedenfor ser du de 5 mest brukte appene forrige uke.

  1. Safari: 8 timer og 14 minutter
  2. Snapchat: 30 minutter
  3. Messenger: 30 minutter
  4. Spotify: 19 minutter
  5. Bilder: 17 minutter

Hva skjedde egentlig de 8+ timene på Safari? Jeg vet ikke. Her er det sannsynligvis mange timer med meningsløs surfing. Tid jeg kan bruke på å lese en god bok, gjøre noe nyttig i hagen, eller på den nyfødte datteren min.

Jeg har gjentatte ganger forsøkt å redusere bruken av smartmobilen, men denne lekre dingsen er designet for å lyse opp ansiktet døgnet rundt. Det er med andre ord vanskelig å legge den fra seg. Når jeg endelig har klart det, plukker jeg den umerkelig opp igjen etter kort tid. Det er umulig å la den ligge! Derfor har jeg gått til anskaffelse av en knapptelefon eller dumtelefon om du vil.

Livskvaliteten har ikke økt ved å være tilgjengelig 24/7.

Suget etter scrolling og sveiping melder seg umiddelbart. Hva skal jeg finne på? Vanligvis ville jeg ha dratt fram mobilen hvert eneste ledige sekund. Skal jeg bare stirre i veggen nå jeg sitter på do?

Legg igjen en kommentar