Sjokkerende om korrupt fiskeindustri

Den nye Netflix-dokumentaren Seaspiracy er regissert av Ali Tabrizi og produsert av Kip Andersen, som også står bak den mye omtalte Cowspiracy.

Filmen skulle egentlig bli en havdokumentar inspirert av regissørens helter Jacques Cousteau og Sylvia Earle, men endte opp med å bli en sjokkerende beskrivelse av fiskeindustriens verste hemmeligheter.

Resultatet er en noe ustø og konspiratorisk dokumentar som trekker uklare paralleller fra hvalfangst og overfiske til mikroplast og slaveri på fisketrålere.

Filmen kommer med en rekke påstander, og et av dem er at dagens overfiske umulig kan være bærekraftig. Det som skiller Seaspiracy fra forgjengeren Cowspiracy er den gode kildehenvisningen. Alle påstander er godt dokumentert og henviser til solide kilder og publikasjoner.

Dette er en ensporet dokumentar som på ingen måte undersøker ulike synsvinkler og perspektiv. Likevel bør den ses av alle med et snev av interesse for fremtiden. Det som kommer fram i dokumentaren er nemlig allerede godt dokumentert, men ekstremt underkommunisert.

Legg igjen en kommentar