Solkrem uten miljøgifter?

Ekstremt mange solkremer inneholder stoffer som er skadelige for miljøet. Dette gjelder for eksempel noen av solfiltrene som brukes for at man ikke skal bli solbrent. To av disse stoffene, oksibenzon og octinoxat, ble i fjor forbudt på Hawaii fordi de kan skade dyre- og planteliv i havet. I tillegg er de antatt å være mulig hormonforstyrrende.

En annen svært problematisk stoffgruppe som gjerne brukes i solkrem er siloksaner. Disse hoper seg opp i naturen og kan finnes igjen i fisk, fugl og pattedyr. Siloksaner står ofte oppført på innholdsdeklarasjonen som cyclopentasiloxane (D5), cyclomethicone (D4) eller cyclohexasiloxane (D6).

Hvis du velger en av de svanemerkede solkremene nedenfor, kan du være trygg på at du beskytter deg mot solen uten å bruke skadelige kjemikalier

Gerrit Karafiat

Hvis du velger en av de svanemerkede solkremene nedenfor, kan du være trygg på at du beskytter deg mot solen uten å bruke skadelige kjemikalier. Ingen av dem inneholder miljøskadelige solfiltre eller siloksaner. I tillegg er de fri for hormonforstyrrende og de fleste allergifremkallende stoffer.

  1. Rudolph Care har 14 produkter med solfaktor mellom 15 og 50
  2. Sun Camilla Pihl har 4 produkter med solfaktor mellom 15 og 30
  3. Derma har 19 produkter med solfaktor mellom 15 og 50
  4. Dermica har 10 produkter med solfaktor mellom 15 og 50
  5. Harmoni har 8 produkter med solfaktor mellom 10 og 50
  6. Coop Änglamark har 3 produkter med solfaktor mellom 15 og 30
  7. Biotherm har 3 vannfaste produkter med faktor mellom 30 og 50

Legg igjen en kommentar